Rohkasua tekemiseen?

rohkasu traktori sanna

Jaa kirjoitus

Rohkasua tekemiseen?

Tervetuloa rohkasun maailmaan!

rohkasu sanna jylänki redesan

Kerron miksi starttasin Rohkasu.fi palvelun keväällä 2022.

Olin jo pitkään miettinyt, että mikä se on se mun juttu. Se mitä ihmiset minusta ajattelevat, se mitä he eniten tarvitsevat (paitsi rahaa usein), se mitä osaan tehdä parhaiten?

Keksin, että Rohkasu, sitä mitä minä osaan parhaiten ja sitä todella moni tarvitsee erilaisissa elämän tilanteissa. Sitä minä olen vuosia tehnyt. Rohkaissut ihmisiä erilaisiin asioihin. Niin yrittäjänä, kuin työtekijänä, kuin harrastajanakin. Minussa on sellainen sisäänrakennettu rohkaisija. Innostava rohkaisija, kuten käyntikortissakin on lukenut jo vuosia!

Palvelun nimi todella on Rohkasu, sieltä puuttuu se i, mitä jokunen ehti jo kaivata. Rohkasu on just rohkee ja erilainen.

Näin syntyjään savolaisella kun on tapana puhua vähän outoja sanoja välillä ja toisaalta me luotamme siihen, että vastuu siirtyy kuulijalle (heh, no vitsinä luettakoon tämä tässä!). Rohkasu on just siksi rohkasu, että se uskaltaa olla erilainen. Minua kun ei ole koskaan isommin innostanut sellaiset tyypit, jotka haluavat vain olla harmaassa harmaan joukoissa, erottumatta. Tämä palvelu ei siis ole sinulle, jos et kaipaa mihinkään mitään rohkaisua. Siis Rohkasua. Eikä se tarkoita sitä, että kaikkien pitää alkaa lilaksi, tai joksikin muuksi väriksi, vaan löytää oma sisäinen rohkeutensa ja ennen kaikkea tuoda se esille! Ne voi olla pieniäkin asioita… ainakin ens alkuun 😉

Minun pari rohkeaa juttua

Soitin nuorena huilua, mutta hylkäsin lähes kokonaan soittimen 32 vuodeksi. Liikaa vaivaa ja haastetta, eikä huvittanut sen kanssa työskennellä, liikaa hommaa! Sitten kuitenkin kesällä 2020 näytelmäkautemme (olen harrastajanäyttelijä) päättyessä, teatterikaverini kysyi, mitäs Sanna aiot nyt harrastaa? Tästä kysymyksestä se lähti. Aloin pohtia asiaa kovasti ja mieheni vinkkasikin minulle huilustani, joka jökötti hyllyssämme. Ensin kieltäydyin, sitten tuumasin pari (lue kolme) kertaa uudelleen ja päätin tilata uuden huilun (vanha oli teknisesti jo tosi heikossa hapessa). Ja eikun suoraa päätä Jyväskylän Puhallinorkesteriin (minua oli sinne vuosia pyydetty, eikä kukaan tiennyt edes taitojani!).

Ensimmäisissä harkoissa sain nuotit eteeni ja olin kauhuissani. Enhän osannut edes sormittaa (eli painella oikeita nappuloita) kolmatta oktaavia jota paljon biiseissä oli. Tuijotin kelloa ja mietin itku kurkussa, mistä pääsen karkuun. Lopuksi orkesterikaverille mainitsin asiasta ja hän innoitti, ettei hänkään osannut kun yhden nuotin tänne tullessaan ja on nyt soittanut kymmeniä vuosia! No, minä päätin että perhana, minä tyttö opettelen! Minä tiedän että minä pystyn!

Ja niin alkoi raivokas opettelu, ihan alkeista. Ja otinpa (ja otan edelleen) huilutunteja tekniikan parantamiseen ihanalta Kirstiltä, joka on luonut uskoa osaamiseni tasoon ja huilulahjaani. Katsoin YouTubesta kymmeniä ja taas kymmeniä videoita aiheesta. Etenkin puhallustakniikasta, muuhan on vain muistamista – siis ne sormitukset. Kuten teatterissakin, tiedän, että toistot, toistot ja vielä kerran toistot auttavat tässäkin. Ja välillä pitää nukkua ja unohtaa koko homma.

Vuoden päästä jo soitin piccolohuilua (jonka kinusin mieheltäni joululahjaksi) kesäteatterimme väliajalla. Seuraavana jouluna taas halusin saksofonin soitin repertuaariini. Kumpaakaan edellistä en ollut koskaan soittanut ja molemmat vaativat erilaista ansatsia (sitä huuli- ja suu- ja kehotekniikkaa). Tulevana kesänä 2022 soitan saksofoniakin julkisesti :O. Huilua olen soittanut myös videoille ja joissakin tilaisuuksissa, kuten appeni ja mummoni hautajaisissa.

Toinen iso juttu on, kun sairaslomani aikana 2022 vuoden vaihteessa, päätin kokeilla siipiäni ja hain Laukaan kunnan yritysasiantuntijaksi. Kaipasin tiimiä ja uusia tuulia. Kävi niin upeasti, että minut valittiin tehtävään, jossa aloitan 2.5.2022. Redesan, puhujakeikat ja nämä verkkopalvelut toimivat täällä taustalla edelleen, muina kuin työaikoina.

Ja riittäähän näitä juttuja… niistä lisää palvelussa!

Mitä tämä opettaa meille?

Rohkeus on siis sitä ette tekee, vaikka pelottaa. Opettelee vaikka ei osaa.

Vain tahtoa tarvitaan alle. Ja hiukkasen toki aikaa ja viitseliäisyyttä. Minä haluan tulla niin hyväksi (ainakin lähes niin hyväksi) huilun soittajaksi, kuin eräs orkesterikaverini Markus, jonka ylä-äänet soivat niiiiiiin kauniisti, että itkettää joka kerta. Haluan tuoda huilu- ja soitinasiat osaksi rohkasua ja esiintymisiäni, niin puhujana, kouluttajana kuin teatteriharrastajanakin.

Ja siitä haluan ammentaa rohkasua myös sinulle. Rohkeutta tuntea itsensä ja tehdä turvallisesti asioita, joita on luullut ettei pysty: Koska ei ole normaalia. Koska ei muutkaan. Koska aina on tehty näin. Koska…

Sinä teet, jos sinä haluat! Siinä minä haluan sinua Rohkasu.fi palvelullani auttaa. Jaetaan vertaiskokemuksia, rupattelen sinulle podcastien ja videoiden kautta viikoittain ajatuksia, jaan muiden Rohkasu jäsenten juttuja toisillenne ja kuukausittain vielä jäsentapaamisessa vertaiskokemuksia!

rohkasu traktori sanna rohkeus

Voitko siis olla tulematta mukaan?

Mikä on sun rohkea juttusi? Haluatko jakaa sen muille ja kasvattaa rohkeuttasi lisää?!

Nähdään palvelussa! 🙂

Sanna Jylänki

Innostava rohkasija

Lisää kirjoituksia

rohkasu läpsy

Haluatko kertoa oman rohkean juttusi?

Haluatko kertoa oman rohkean juttusi? Mikäli haluat rohkaisevan, rohkean, tai mielestäsi muuten vaan innostavan jutun kerrottavaksi täällä, ota yhteyttä! Laita heti postia tai viestiä Sanna Jylängille sanna@redesan.fi tai whatsappilla 0408208559

rohkasu traktori sanna

Rohkasua tekemiseen?

Rohkasua tekemiseen? Tervetuloa rohkasun maailmaan! Kerron miksi starttasin Rohkasu.fi palvelun keväällä 2022. Olin jo pitkään miettinyt, että mikä se on se mun juttu. Se mitä ihmiset minusta ajattelevat, se mitä